راهنمای خرید هارد اکسترنال
بکاپ گیری و حفاظت از اطلاعات ارزشمند ، یکی از دغدغه های همیشگی کاربران کامپیوتری بوده و هست و یک فضای ذخیره سازی امن این نگرانی را تا حد زیادی برطرف می سازد . امروزه شرکت های زیادی در حوزه طراحی و تولید تجهیزات ذخیره سازی و هارد فعالیت دارند و انتخاب یک هارد مناسب از بین این برندها و مدل های مختلف کار دشواری به نظر می رسد . در مقاله امروز گروه مشاوره هیواتک قصد داریم راهنمای خرید هارد اکسترنال را به شما عزیزان ارائه دهیم و پارامترهایی که هنگام خرید یک هارد اکسترنال باید مورد توجه قرار گیرد را بررسی کنیم . اگر شما هم به دنبال خرید هارد اکسترنال هستید با ادامه مقاله ما همراه باشید .
مقاله نشانه های سوختن هارد و خرابی هارد دیسک کامپیوتر را نیز بخوانید .
انواع هارد اکسترنال
قبل از اینکه پارامترهایی که در هنگام خرید هارد اکسترنال باید مورد توجه قرار دهید را بررسی کنیم بهتر است با انواع هارد اکسترنالموجود در بازار آشنا شویم . هاردهای اکسترنال در برندها ، قابلیت ها ، ظرفیت های ذخیره سازی متفاوت و اشکال ظاهری متفاوتی در بازار وجود دارند اما به صورت کلی دو نوع هارد اکسترنال در بازار موجود است : هارد اکسترنال دسکتاپ ( رومیزی ) و هارد اکسترنال پرتابل ( قابل حمل یا جیبی )
هاردهای اکسترنال دسکتاپ برای استفاده در جای ثابت ( در کنار کامپیوتر ) طراحی شده است . هاردهای اکسترنال دسکتاپ معمولا نسبت به هارد پرتابل سنگین تر بوده و ظرفیت ذخیره سازی بیشتری دارند . این هاردها نیاز به منبع تغذیه دارند بنابراین به همراه آن ها آداپتور برق عرضه می شود . برخی از انواع هاردهای اکسترنال دسکتاپ دارای فن داخلی برای خنک کردن دستگاه در حین استفاده می باشند .
هاردهای اکسترنال پرتابل همان طور که از اسم آن ها پیداست به آسانی قابل حمل می باشد و برای استفاده و جابجایی در مکان های مختلف طراحی شده است. از این نوع هارد به منظور بکاپ گیری از لپ تاپ ها و نوت بوک ها مورد استفاده قرار می گیرد . با توجه به اینکه هاردهای اکسترنال پرتابل از طریق اتصال به کامپیوتر برق خود را تامین می کنند نیاز به آداپتور جداگانه ندارند . این نوع هارد نسبت به هاردهای دسکتاپ ابعاد کوچکتر و وزن کمتری دارند و برای جابجایی دیتا از مکانی به مکان دیگر بسیار مناسب می باشند .
هنگام خرید هارد اکسترنال به چه نکاتی باید دقت کرد
اولین نکته ای که هنگام خرید هارد اکسترنال باید به آن توجه کنید این است که این هارد را با چه هدفی خریداری می کنید و میزان حافظه مورد نیاز شما چقدر است . نکته دیگری که حائز اهمیت است این است که نیاز شما یک هارد اکسترنال قابل حمل است و یا اینکه قصد دارید هارد اکسترنال خود را در جایی ثابت نگهداری کنید که در این صورت می توانید اقتصادی تر عمل کرده و یک مدل هارد اکسترنال سنگین تر و با قیمت ارزان تر داشته باشید . توجه به این نکات باعث می شود که بتوانید انتخاب مناسب تری داشته باشید . در زیر چند نکته که هنگام خرید هارد اکسترنال باید به آن توجه کنید را مورد بررسی قرار خواهیم داد :
1- میزان حافظه هارد اکسترنال :
اولین پارامتری که هنگام خرید هارد اکسترنال مورد توجه قرار می گیرد میزان حافظه هارد می باشد . فضای ذخیره سازی یک هارد اکسترنال از 2 گیگا بایت تا 4 ترا بایت را شامل می شود . در حال حاضر پرطرفدارترین میزان حافظه هاردهای اکسترنال به صورت عمومی هاردهای 1 ترابایت و 2 ترابایت می باشند . اینکه هارد اکسترنالی که خریداری می کنید از نظر میزان حافظه چه ظرفیتی داشته باشد بستگی به کاربری شما دارد . معمولا برای کاربران معمولی که از هارد اکسترنال خود برای بایگانی فایل ها ، عکس ها و فیلم های شخصی استفاده می کنند هارد 1 ترابایت توصیه می شود .
2- سرعت انتقال داده های هارد اکسترنال :
پارامتر دیگری که در هنگام خرید هارد اکسترنال باید مورد توجه قرار گیرد سرعت هارد اکسترنال در هنگام خواندن و نوشتن اطلاعات است . معمولا هاردها از پورت های USB2 و USB3 استفاده می کنند . طبیعتا هاردهای دارای اتصال USB3 سرعت انتقال داده های بالاتری دارند . سرعت انتقال داده ها بر حسب بیت بر ثانیه یا بایت بر ثانیه اعلام می شود و سرعت پورت USB3 برابر 5 گیگابایت بر ثانیه است . البته شما به شرطی از این سرعت انتقال داده به صورت کامل بهره مند خواهید شد که کامپیوتر شما نیز دارای پورت USB3 باشد . نکته قابل توجه دیگر این است که همه مدل های هارد اکسترنال با همه کامپیوترها منطبق نیستند بنابراین در هنگام خرید هارد اکسترنال به این نکته توجه کنید که مدل انتخابی شما با کامپیوتر و سیستم تان منطبق باشد .
3- مقاومت هارد اکسترنال :
امروزه هاردهای اکسترنال با انواع مشخصات مقاومت نظیر : ضد ضربه ، ضد شوک ، ضد آب و ... در بازار وجود دارد و شما می توانید بسته به اینکه اطلاعات هارد اکسترنال تان چقدر برای شما ارزشمند است و اینکه شما در چه شرایط فیزیکی از آن استفاده می کنید یکی از انواع آن را انتخاب کنید . مثلا اگر شما از هارد اکسترنال خود تنها در محیط اداره یا خانه استفاده می کنید نیازی به اینکه هزینه اضافی بابت مشخصات مقاومتی پرداخت کنید ندارید و در صورتی که در شرایط کاری سخت از آن استفاده می کنید باید مقاومت هارد اکسترنال خود را در برابر حرارت ، ضربه و ... را مورد توجه قرار دهید .
4- قابلیت انطباق هارد اکسترنال:
بسیاری از هاردهای اکسترنال تنها با یک نوع سیستم عامل ویندوز یا Mac انطباق دارند و منطبق با هر دو آن ها نیستند . هنگامی که یک هارد منطبق با ویندوز خریداری می کنید برای استفاده از آن در یک سیستم Mac باید هارد خود را فرمت کنید و یا اینکه تنها آن را روی یک کامپیوتر خاص استفاده کنید . بنابراین به این نکته در هنگام خرید هارد توجه کنید .
5- مشخصات و شکل ظاهری هارد :
همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم هاردهای اکسترنال در دو نوع پرتابل ( قابل حمل ) و دسکتاپ ( رومیزی ) وجود دارند که مدل های دسکتاپ از لحاظ اندازه فیزیکی بزرگتر و سنگین تر بوده و طبیعتا ظرفیت بیشتری دارند و بعضی از مدل های آن حتی تا 8 ترابایت فضای ذخیره سازی دارند . بنابراین با توجه به نیاز خود انتخاب کنید که کدام یک از انواع هارد برای شما مناسب تر است .
6- راحتی کاربری و گارانتی :
بعضی از هاردهای اکسترنال دارای نرم افزار داخلی هستند و نصب آن ها بسیار ساده می باشد . این مدل ها برای کاربرانی که دانش کامپیوتری کمی دارند و یا حوصله نصب و پیکر بندی نرم افزارهای مختلف را ندارند بسیار مناسب است . همچنین با توجه به اینکه از هارد به مدت طولانی استفاده می کنید و اطلاعات مهمی را در آن بایگانی می کنید بهتر است مدلی را انتخاب کنید که دارای ضمانت و گارانتی معتبر باشد .
منبع : راهنمای خرید هارد اکسترنال