نشانه های سوختن هارد و خرابی هارد دیسک کامپیوتر
در حال نصب ویندوز هستید اما یک خطا در میانه ی نصب ویندوز ، شما را آگاه می کند که هارد دیسک شما دارای خطا است و ادامه نصب ویندوز میسر نیست. یا اینکه احساس می کنید عملیات نصب ویندوز خیلی طولانی شده و حتی در هنگام کار با ویندوز ، عملیات کپی کردن فایل ها خیلی زمان بر می شود. همه اینها به شما نشان می دهد که مشکلی برای هارد دیسک کامپیوتر شما پیش آمده است و نیاز است قبل از از بین رفتن همه اطلاعات داخل هارد خود ، فکری به حال آن کنید. ما در این مقاله می خواهیم روش های تشخیص خرابی هارد دیسک را توضیح دهیم. همچنین دلایل سوختن و یا خرابی هارد دیسک ها رو شرح دهیم تا با اجتناب از آنها ، عمر مفید هارد دیسک خود را بالاتر ببرید.
دلایل خراب شدن هارد دیسک چیست ؟
یکی از اصلی ترین دلایل خراب شدن هارد دیسک ، ضربات فیزیکی و یا تکان های شدید کیس کامپیوتر در حین کار است. باید بدانید که در زمان کار با کامپیوتر ، به علت مکانیکی بودن هد هارد دیسک ، نباید ضربه یا تکانی به هارد وارد شود در غیر این صورت می تواند باعث خرابی بخشی از هارد دیسک شود.
قطع شدن ناگهانی برق و نوسانات برق هم می تواند مشکلاتی در نحوه کارکرد هارد ایجاد کرده و حتی باعث سوختن آن شود. اما یکی دیگر از دلایل سوختن یا خرابی هارد دیسک ها ، عدم استفاده از آنها است. بله درست خوانده اید! کارخانه های سازنده هارد دیسک توصیه می کنند هر چند ماه یکبار سیستم خود را روشن کنید و عملیات خواندن یا نوشتن از روی هارد را انجام دهید. این کار به ضعیف نشدن مغناطیس موجود در هارد دیسک شما کمک می کند.
علاوه بر موارد فوق ، گرد و غبار داخل کیس می تواند باعث داغ شدن بیش از حد هارد دیسک و در نتیجه اخلال در کار آن شود.

نشانه های خراب شدن هارد دیسک چیست ؟
از اصلی ترین نشانه های خراب شدن هارد دیسک موارد زیر هستند:
- کند شدن عملیات کپی کردن فایل ها
- دیر بالا آمدن ویندوز
- شنیدن صداهای مختلف از درون هارد دیسک
- وجود خطا در کپی کردن فایل های حجیم
- تغییر نام برخی فایل ها و فولدر ها به اسامی عجیب و غریب
- ریست شدن ناگهانی ویندوز در حین انجام کار
- اعلام خطای ویندوز به صورت تصویر زیر:

چگونه می توان هارد دیسک خراب را احیا کرد ؟
اولین نکته استفاده از ویژگی Defragment در ویندوز است. بهتر است در مدت های خاصی نسبت به انجام این کار اقدام کنید تا هارد دیسک شما برای خواندن اطلاعات ، کمتر دچار زحمت شود. انجام این کار باعث می شود فایل هایی که بر روی هارد تکه تکه شده و ذخیره شده اند ، در یک محل قرار گیرند و خواندن آنها به سرعت انجام شود.
اما اگر کار از کار گذشت و هارد دیسک شما دچار مشکل شد ، موارد زیر را بررسی کنید:
- اگر در حین انجام عملیات کپی کردن فایل ها ، ویندوز به شما اعلام خطا می کند ، یعنی مشکلاتی در سکتور های هارد وجود دارد. بهتر است از ابزارهای چک و بهینه سازی هارد استفاده کنید. احتمال اینکه مشکل شما به صورت نرم افزاری حل شود زیاد است.
- اگر در حین نصب ویندوز خطاهای مختلفی اجازه ی ادامه نصب ویندوز را به شما نمی دهد یعنی هارد شما مشکلات بد سکتور دارد و باید به صورت نرم افزاری رفع شود.
- اگر در هنگام روشن کردن کامپیوتر خود ، هارد شما شناسایی نشد ، به تنظیمات بایوس کامپیوتر روید (کلید Del) و ببینید آیا سیستم هارد شما را شناخته است یا خیر؟ اگر سیستم هارد شما را نشناخته بود ، مورد خطرناک است. بهتر است اتصالات هارد (کابل ها) را قطع و مجددا وصل کنید. ضمن اینکه بررسی کنید آیا در هنگام روشن شدن سیستم ، هارد شما هم روشن می شود یا خیر. پس از بررسی ، بهتر است هارد را سریعا به یک متخصص نشان دهید.
- اگر هارد شما در هنگام کار صداهای زیادی تولید می کند و در واقع صدای خش خش تولید می کند سریعا آن را خاموش کنید و به متخصص نشان دهید. به احتمال زیاد هد هارد شما دچار مشکل شده است.
در پایان متذکر می شویم با توجه به اهمیت اطلاعات موجود در هارد ، به هیچ عنوان شخصا اقدام به باز کردن و تعمیر آن نکنید.

منبع : نشانه های سوختن هارد و خرابی هارد دیسک کامپیوتر