مادربرد یکی از اجزای اصلی سخت افزاری دستگاه های pc است . تمام قطعات کامپیوتر به صورت مستقیم نصب شده و یا به قطعات مادربرد متصل می شوند ، و تمام اطلاعات از طریق مادربرد منتقل می شود . کیفیت سیستم های pc به مشخصات مادربرد بستگی دارد . برای بسیاری از کاربران این سوال پیش می آید که مدل مادربرد را از کجا بفهمم ؟ و یا تشخیص مدل مادربرد لپ تاپ چگونه است ؟ در مقاله امروز گروه مشاوره هیواتکقصد داریم روش های فهمیدن مشخصات مادربرد و انواع مادر برد را به شما دوستان عزیز ارائه دهیم . همچنین مطالعه مقاله نصب کارت صدا را به شما پیشنهاد می کنیم .



 

انواع مادربردها

همانطور که می دانید و گفتیم مادر برد یک قطعه اصلی در سیستم های pc است ، در این قسمت انواع مادربردها را برای شما شرح می دهیم . تا به امروز 4نوع مادربرد در بازار موجود است .

 

مادربرد AT :

قدیمی ترین مادربرد های اصلی این مادربرد ها هستند . که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند . مادربرد های AT در اوایل دهه 80 در دسترس بودند .

 

مادربرد ATX :

این مادر برد ها از دهه 90 ساخته شد و هنوز هم در دسترس هستند ، اتصال ATX در مادربرد شامل یک اتصال تک است ، این برد ها برای پردازنده های P2/P3 ویا P4 مورد استفاده قرار می گیرند . 

 

مادربرد AT Baby :

این مادربرد دارای ترکیبی از AT و XT است .

 

مادربرد XT :

مادربرد XT جزء مادربرد های قدیمی است.

 


 



پیدا کردن مدل مادربرد به کمک ابزارهای ویندوز

برای فهمیدن مشخصات مادربرد سه روش را به شما معرفی می کنیم . 
 
روش اول 
 
-وارد قسمت Start شوید .
-در قسمت Run ، dxdiag را تایپ کنید .

 

 

-در پنجره باز شده بر روی تب system کلیک کنید .
-در زیر شاخه تب system به دنبال system manufactorer ( نام شرکت سازنده مادربرد ) و system model ( مدل مادربرد) بگردید . 

 

 

روش دوم 
 
-وارد قسمت start شوید . 
-All programs را انتخاب کنید .
-بر روی  Accessories کلیک کنید . 
-System tools را انتخاب کنید .
-بر روی system information کلیک کنید . 

 

 

-یک پنجره باز می شود که مشخصات سیستم شما در آن نوشته شده است در آن به دنبال system manufactorer ( نام شرکت سازنده مادربرد ) و system model ( مدل مادربرد ) بگردید . 

 

 

 

 
روش سوم 
 
در این روش برای فهمیدن مشخصات مادربرد باید از نرم افزار cpu-z استفاده کنید . این نرم افزار تمام اطلاعات سیستم شما را نمایش می دهد ، پس از نصب این نرم افزار و باز کردن آن یک پنجره باز می شود ، در پنجره باز شده ، سربرگ mainboard را پیداکنید و بر روی آن کلیک کنید . در صفحه باز شده جدید اطلاعات مادربرد سیستم شما نوشته شده است ، در این صفحه manufacturer نشان دهده کمپانی تولید کننده مادربرد است و model نشان دهنده مدل مادربرد است .

 

 


تشخیص مدل مادربرد لپ تاپ

در لپ تاپ برای فهمیدن مشخصات مادربرد مراحل زیر را انجام دهید : 
 
-در کیبورد با استفاده از کلید های ترکیبی windows و R وارد قسمت Run شوید .
-CMD را در Run تایپ کنید و Enter را بزنید .

 

 

-یک پنجره جدید به نام command prompt باز می شود . 
-در پنجره باز شده systeminfo را تایپ کنید و Enter را بزنید .
-بعد از زدن Enter تمام مشخصات سیستم شما ظاهر می شود ، در این لیست به دنبال system manufactorer ( نام شرکت سازنده مادربرد ) و system model ( مدل مادربرد ) بگردید . 

 

 





منبع : فهمیدن مشخصات مادربرد